X Mbylle
Çiklizëm për shëndet
Çiklizëm për shëndet

Duhen vetëm dy deri në katër orë në javë për të arritur një përmirësim të përgjithshëm të shëndetit tuaj. Çiklizmi është:

Një ndikim i ulët - shkakton më pak tendosje dhe dëmtime sesa shumica e formave të tjera të ushtrimit.
Një stërvitje e mirë e muskujve - çiklizmi përdor të gjitha grupet kryesore të muskujve ndërsa pedaloni.
Lehtë - ndryshe nga disa sporte të tjera, çiklizmi nuk kërkon nivele të larta të aftësive fizike. Shumica e njerëzve dinë të ngasin biçikletën dhe, sapo të mësoni, nuk harroni.
E mirë për forcë dhe qëndrueshmëri - çiklizmi rrit qëndrueshmërinë, forcën dhe përshtatjen aerobike.
Sa intensiv të dëshironi - çiklizmi mund të bëhet me intensitet shumë të ulët për të filluar, nëse shërohet nga dëmtimi ose sëmundja, por mund të ndërtohet deri në një stërvitje fizike të kërkuar.
Një mënyrë argëtuese për tu përshtatur - aventura dhe gumëzhitja që merrni nga bregdetet poshtë kodrave dhe të qenit jashtë do të thotë që ka më shumë të ngjarë të vazhdoni të bëni cikël rregullisht, krahasuar me aktivitete të tjera fizike që ju mbajnë brenda ose që kërkojnë kohë ose vende të veçanta.
Kohë efikase - si një mënyrë transporti, biçikleta zëvendëson kohën e ulur (ulur) të kaluar duke drejtuar automjete motorike ose duke përdorur tramvaj, trena ose autobusë me ushtrime të shëndetshme.