X Mbylle
Sëmundjet kardiovaskulare dhe çiklizmi
Sëmundjet kardiovaskulare dhe çiklizmi
Sëmundjet kardiovaskulare përfshijnë goditje në tru, presion të lartë të gjakut dhe sulm në zemër. Çiklizmi i rregullt stimulon dhe përmirëson zemrën, mushkëritë dhe qarkullimin tuaj, duke zvogëluar rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.
Çiklizmi forcon muskujt e zemrës tuaj, ul pulsin në pushim dhe zvogëlon nivelet e yndyrës në gjak. Hulumtimet gjithashtu tregojnë se njerëzit që bëjnë biçikletë për në punë kanë dy deri në tre herë më pak ekspozim ndaj ndotjes sesa udhëtarët e makinave, kështu që funksioni i tyre i mushkërive është përmirësuar. Një studim danez i kryer mbi 14 vjet me 30,000 njerëz të moshës 20 deri në 93 vjeç zbuloi se çiklizmi i rregullt mbronte njerëzit nga sëmundjet e zemrës.