X Mbylle
Bicikleta e pare me pedale
Bicikleta e pare me pedale
1853 dhe shpikja e biçikletës së parë me pedale "Tretkurbelfahrrad" nga Philipp Moritz Fischer.
Edhe një herë Gjermania ishte qendra e inovacionit, kur Philipp Moritz Fischer, i cili kishte përdorur "Draisine" që kur ishte 9 vjeç për të shkuar në shkollë, shpiku biçikletën e parë me pedale në 1853. Pas viteve të jetesës në të gjithë Evropën, ai u largua nga Londra për t'u kthyer në qytetin e tij të lindjes, Schweinfurt, Bavaria. Ai ndërtoi biçikletën e parë me pedale në 1853. "Tretkurbelfahrrad" nga 1853 është ende e qëndrueshme dhe është në shfaqje publike në muzeun e komunës në Schweinfurt.